Penghantaran

ROYCE’ Malaysia akan memastikan penghantaran coklat dilakukan secepat mungkin tanpa sebarang kesulitan. Semua coklat akan dihantar oleh lori penyejuk di sekitar Lembah Klang. Kami faham bahawa anda berharap untuk menerima coklat yang dibeli dengan segera dan kami akan berusaha untuk memproses dan menghantar coklat kepada anda secepat mungkin.

ZON A: KUALA LUMPUR, PUSAT BANDAR SELANGOR, PUSAT BANDAR PULAU PINANG & PUSAT BANDAR JOHOR BAHRU

Caj penghantaran untuk setiap pembelian adalah RM15 untuk kawasan di dalam Zon A.
 • Kami turut menawarkan penghantaran hari yang sama bagi Zon A dengan harga RM30 atau RM40 bergantung kepada lokasi dan jarak dari gudang kami. Perkhidmatan ini hanya tersedia pada hari bekerja sahaja. Sila membuat pesanan anda sebelum pukul 2PM. Pesanan yang diterima selepas masa ini akan diproses pada hari bekerja berikutnya.

  ZON B: LUAR DAERAH SELANGOR, PULAU PINANG & JOHOR

  Caj penghantaran untuk setiap pembelian adalah RM25 untuk kawasan berikut:
 • Selangor: Bandar Puncak Alam / Bangi / Cyberjaya / Hulu Langat / Jenjarom/ Jeram / Kapar / Klang / Kuala Selangor / Port Klang / Putrajaya / Rawang / Sabak Bernam / Sekinchan / Semenyih / Sungai Besar / Teluk Panglima Garang
 • Pulau Pinang: Balik Pulau / Batu Ferringghi / Bukit Mertajam / Butterworth / Kepala Batas / Nibong Tebal / Penaga / Perai / Permatang Pauh / Simpang Ampang / Sungai Jawi / Tasek Gelugor
 • Johor: Ayer Baloi / Ayer Hitam / Batu Pahat / Benut / Bukit Gambir / Bukit Pasir / Chaah / Gerisek / Jementah / Kahang / Kluang / Kota Tinggi /Kulai / Labis / Layang-Layang / Masai / Mersing / Muar / Nusajaya / Nusajaya Forest City / Nusajaya Puteri Harbour / Panchor / Parit Jawa / Parit Raja / Parit Sulong / Pasir Gudang / Pekan Nanas / Pontian / Reggam / Rengit / Segamat / Semerah / Senai / Senggarang / Seri Gading / Seri Medan / Simpang Rengam / Sungai Mati / Tangkak / Tanjung Pelepas / Ulu Tiram / Yong Peng

 • ZON C: MELAKA, NEGERI SEMBILAN & PERAK

  Caj penghantaran untuk setiap pembelian adalah RM25 untuk kawasan di dalam Zon C.
 • Melaka
 • Negeri Sembilan
 • Perak

 • ZON D: PERLIS & KEDAH

  Caj penghantaran untuk setiap pembelian adalah RM35 untuk kawasan di dalam Zon D.
 • Perlis
 • Kedah

 • ZON E: PAHANG, KELANTAN & TERENGGANU

  Caj penghantaran untuk setiap pembelian adalah RM45 untuk kawasan di dalam Zon E.
 • Pahang
 • Kelantan
 • Terengganu

 • Buat masa ini, sila ambil maklum bahawa kami tidak membuat penghantaran ke Pulau Langkawi, Redang, Pangkor, Ketam, Tioman & Lang Tengah.
  Kami akan membuat promosi penghantaran percuma dari masa ke semasa. Sila mendaftar untuk menerima notifikasi emel dan perkembangan lanjut serta promosi.
  Penghantaran boleh dilakukan ke semua lokasi di Semenanjung Malaysia kecuali Pulau Langkawi, Redang, Pangkor, Ketam, Tioman & Lang Tengah.


  Buat masa ini, kami tidak membuat penghantaran ke Sabah dan Sarawak serta ke luar negara.
  Coklat ROYCE' akan dihantar dalam keadaan sejuk (dibawah suhu 25°C) dengan menggunakan kenderaan persendirian kami atau kenderaan rakan kongsi penghantaran pihak ketiga terus dari gudang kami kepada penerima, memastikan ia tidak meleleh semasa transit.

  ZON A: KUALA LUMPUR, PUSAT BANDAR SELANGOR, PULAU PINANG & JOHOR BAHRU

 • Waktu penghantaran adalah di antara 9AM-5PM (Isnin - Jumaat), 9AM - 1PM (Sabtu). Tiada penghantaran pada hari Ahad dan cuti umum.
 • Semua pesanan yang diterima bagi kawasan di dalam Zon A akan diproses dan dihantar dalam masa 3 hari bekerja.
 • Untuk penghantaran hari yang sama, pesanan anda perlu dibuat sebelum pukul 2 pm (Isnin – Jumaat) Semua pesanan yang diterima selepas 2PM akan diproses pada hari berkerja yang berikutnya.
 • Tarikh dan masa penghantaran melalui servis penghantaran pihak ketiga kami adalah tertakluk kepada keadaan. Oleh itu, kami mungkin tidak dapat memenuhi semua permintaan yang memerlukan penghantaran dilakukan untuk hari tertentu.

 • ZON B : LUAR DAERAH SELANGOR , LUAR DAERAH PULAU PINANG & LUAR DAERAH JOHOR

 • Waktu penghantaran adalah di antara 9AM-5PM (Isnin - Jumaat), 9AM - 5PM (Sabtu). Tiada penghantaran pada hari Ahad dan cuti umum.
 • Semua pesanan yang diterima bagi kawasan Zon B akan diproses dan dihantar dalam masa 5 hari bekerja.
 • Sila ambil perhatian bahawa penghantaran ke kawasan luar bandar akan mengambil masa tambahan sehingga 2 - 3 hari bekerja dari masa sedia ada di atas.
 • Tarikh dan masa penghantaran melalui servis penghantaran pihak ketiga kami adalah tertakluk kepada keadaan. Oleh itu, kami mungkin tidak dapat memenuhi semua permintaan yang memerlukan penghantaran dilakukan untuk hari tertentu.

 • ZON C, D & E: LAIN-LAIN KAWASAN DI SEMENANJUNG MALAYSIA (kecuali Pulau Langkawi, Redang, Pangkor, Ketam, Tioman & Lang Tengah)

 • Waktu penghantaran adalah di antara 9AM-5PM (Isnin - Jumaat), 9AM - 5PM (Sabtu). Tiada penghantaran pada hari Ahad dan cuti umum.
 • Semua pesanan yang diterima akan diproses dan dihantar dalam masa 5 hari bekerja.
 • Sila ambil perhatian bahawa penghantaran ke kawasan luar bandar akan mengambil masa tambahan sehingga 2 - 3 hari bekerja dari masa sedia ada di atas.
 • Tarikh dan masa penghantaran melalui servis penghantaran pihak ketiga kami adalah tertakluk kepada keadaan. Oleh itu, kami mungkin tidak dapat memenuhi semua permintaan yang memerlukan penghantaran dilakukan untuk hari tertentu.

 • Pesanan yang diterima selepas jam 2pm akan di proses pada hari berikutnya.

  Pesanan dalam kadar kuantiti yang banyak/besar mungkin tertakluk kepada caj penghantaran yang lebih tinggi. Kami akan memaklumkan kepada pelanggan sebelum melakukan penghantaran tersebut.

  Untuk menjadualkan penghantaran pada tarikh dan masa yang spesifik, sila emel kami di info@royce.com.my dengan nombor pesanan anda. Kami akan cuba dengan sedaya upaya untuk menghantar pesanan anda pada masa yang dijanjikan tetapi kami tidak dapat menjamin slot masa untuk penghantaran tersebut.

  Tiada pampasan akan diberikan sekiranya pesanan anda tidak dihantar pada slot masa pilihan.
  Jika anda berhasrat untuk menukar sebarang maklumat ke atas pesanan anda, sila emel info@royce.com.my. Sebarang pertukaran maklumat (alamat penghantaran, mesej hadiah) perlu dilakukan dalam jangka masa tidak melebihi 2 jam selepas pesanan dibuat supaya pihak kami dapat membantu anda dengan segera.

  Kami tidak menjamin pertukaran pesanan dapat dilakukan selepas menerima emel anda. Oleh itu, kami menasihati anda supaya memberikan segala maklumat yang betul semasa membuat pesanan di laman web kami.

  ROYCE’ Malaysia mempunyai hak untuk menukar pesanan anda ke produk yang mempunyai harga dan kategori yang sama jika produk yang dipesan oleh anda telah kehabisan stok.
  Perkhidmatan “Click & Collect” kami memudahkan anda untuk membuat pesanan dalam talian dan mengambil pesanan anda dari sebarang cawangan di Semenanjung Malaysia atau ROYCE’ Warehouse Kota Damansara.

  Untuk pesanan “Click & Collect”, anda boleh menyatakan tarikh dan masa pengambilan, dalam masa 3 hari dari tarikh order anda di "delivery instruction" sebelum meneruskan pembayaran.

  Kebiasaannya, pemprosesan pesanan akan mengambil masa 2-4 jam, maka tiada khidmat pengambilan segera tersedia. Anda akan menerima notis e-mel setelah pesanan tersedia untuk diambil.

  Anda atau wakil anda dikehendaki untuk mengemukakan bukti identiti dengan menunjukkan notis e-mel kepada staf kami semasa proses pengambilan pesanan. Kami berhak untuk menangguhkan penghantaran pesanan jika ada sebarang keraguan terhadap nilai kredit anda atau kekurangan identifikasi.

  Sila maklum bahawa pesanan akan dibatalkan jika ia tidak diambil dalam tempoh 3 hari bermula dari hari notis e-mel dihantar. Selain itu, kami tidak akan melayan sebarang permintaan untuk menukar pengambilan di cawangan yang lain atau penukaran produk selepas pengesahan pesanan telah dikeluarkan. ROYCE’ berhak untuk mengenakan caj pentadbiran / caj penghantaran untuk sebarang urusan penghantaran semula atau permintaan pemulangan.
  Kami berharap anda dapat memberikan maklumat penghantaran yang tepat termasuklah alamat penuh, nombor telefon (pembeli & penerima), dan alamat emel. Jika diperlukan, anda juga boleh memberikan arahan tambahan untuk membantu pasukan penghantaran kami untuk mencari alamat yang telah anda berikan. Jika maklumat yang diberikan adalah tidak tepat, ini mungkin menyebabkan proses penghantaran dilambatkan dan tertunda.

  Sila ambil perhatian bahawa sekiranya penghantaran tidak berjaya dilakukan pada hari yang ditetapkan atas sebab (i) alamat yang diberikan tidak tepat, (ii) penerima tidak berada di alamat tersebut semasa penghantaran, (iii) penerima tidak lagi berada di alamat yang diberikan, penghantaran tersebut terpaksa ditangguhkan ke hari berikutnya dan caj penghantaran tambahan akan dikenakan untuk permintaan penghantaran pada kali kedua tersebut.

  ROYCE’ Malaysia berhak untuk mengenakan caj tambahan untuk sebarang penghantaran yang gagal dilakukan terutamanya yang disebabkan oleh maklumat tidak tepat yang diberikan semasa pesanan dibuat.
  Semasa penghantaran, kami akan cuba untuk mendapatkan tandatangan daripada penerima produk yang telah dihantar. Sila ambil maklum bahawa penghantaran mungkin tidak dapat dilakukan terus kepada penerima jika alamat yang diberikan adalah pejabat, hospital, hotel, university/kolej dan sebagainya.

  Dalam keadaan sebegini, pesanan tersebut akan dihantar kepada pekerja di Kawasan penerimaan tetamu ataupun bilik mel. Kami akan cuba untuk mendapatkan tandatangan dan chop syarikat daripada sesiapa yang menerima barang tersebut. Ini akan dijadikan sebagai bukti penghantaran.
  Semua pembelian akan diinsuranskan oleh pihak kami. Jikalau terdapat sebarang kecurian dan kerosakan barangan semasa dalam proses penghantaran dari ROYCE’ Malaysia ke destinasi yang diberikan, pampasan ke atas produk yang dibeli akan diberikan. Kami tidak bertanggungjawab kepada sebarang masalah selepas parcel yang dibeli berjaya dihantar kepada penerima.
  You have successfully subscribed!
  ico-collapse
  0
  Recently Viewed
  ic-cross-line-top
  Top
  ic-expand
  ic-cross-line-top