Penghantaran

ROYCE’ Malaysia akan memastikan penghantaran coklat dilakukan secepat mungkin tanpa sebarang kesulitan. Semua coklat akan dihantar oleh lori penyejuk di sekitar Lembah Klang. Kami faham bahawa anda berharap untuk menerima coklat yang dibeli dengan segera dan kami akan berusaha untuk memproses dan menghantar coklat kepada anda secepat mungkin.

ZON A: KUALA LUMPUR & PUSAT BANDAR SELANGOR

Caj penghantaran untuk setiap pembelian adalah RM16 untuk kawasan di sekitar Lembah Klang.
 • Kami turut menawarkan penghantaran hari yang sama dengan harga RM30 ke sesetengah lokasi di Lembah Klang. Sila membuat pesanan anda sebelum pukul 4PM. Pesanan yang diterima selepas masa ini akan diproses pada hari berikutnya.

  ZON B: LUAR DAERAH SELANGOR , PULAU PINANG  & PUSAT BANDAR JOHOR BAHRU

  Caj penghantaran untuk setiap pembelian adalah RM18 untuk kawasan berikut:
 • Rawang / Kerling / Kuala Kubu Baru / Rasah / Batang Kali / Bukit Beruntung / Serendah / Jeram / Tanjung Karang / Sekinchan / Sg Besar / Sabak Bernam / Hulu Langat / Putrajaya / Kuala Selangor
 • Kajang / Semenyih / Bangi / Beranang / Jenjarom / Banting / Morib / Teluk Panglima Garang / Tanjung Sepat / Sepang / Sg Pelek / Kundang / Kuang
 • Pusat Bandar Pulau Pinang
 • Pusat Bandar Johor Bahru

 • ZON C: Semua lokasi lain di Semenanjung Malaysia (kecuali Pulau Langkawi, Redang, Pangkor, Ketam, Tioman & Lang Tengah)

  Caj penghantaran ke semua lokasi selain yang dinyatakan di atas adalah RM45 untuk setiap alamat.  Kami akan membuat promosi penghantaran percuma dari masa ke semasa. Sila mendaftar untuk menerima notifikasi emel dan perkembangan lanjut serta promosi. 
  Penghantaran boleh dilakukan ke semua lokasi di Semenanjung Malaysia kecuali Pulau Langkawi, Redang, Pangkor, Ketam, Tioman & Lang Tengah.


  Buat masa ini, kami tidak membuat penghantaran ke Sabah dan Sarawak serta ke luar negara.
  Semua coklat akan dihantar dalam keadaan sejuk (dibawah suhu 25°C) dengan menggunakan kenderaan persendirian kami dari gudang terus ke tangan pelanggan.

  ZON A: KUALA LUMPUR & PUSAT BANDAR SELANGOR

 • Waktu penghantaran adalah di antara 9AM-5PM (Isnin - Jumaat), 9AM - 1PM (Sabtu). Tiada penghantaran pada hari Ahad dan cuti umum
 • Semua pesanan yang diterima akan diproses dan dihantar dalam masa 1 - 3 hari bekerja ( untuk alamat sekitar KL & Selangor) 
 • Untuk penghantaran hari yang sama, pesanan anda perlu dibuat sebelum pukul 4 pm (Isnin – Jumaat)  Semua pesanan yang diterima selepas 4PM akan diproses pada hari berkerja yang berikutnya

 • ZON B: LUAR DAERAH SELANGOR , PULAU PINANG  & PUSAT BANDAR JOHOR BAHRU

 • Waktu penghantaran adalah di antara 10AM-6PM (Isnin - Jumaat), 10AM - 2PM (Sabtu). Tiada penghantaran pada hari Ahad dan cuti umum.
 • Semua pesanan yang diterima untuk Zon B akan diproses dan dihantar dalam masa 2 - 3 hari bekerja.

 • ZON C: Semua lokasi selain Zon A dan Zon B di Semenanjung Malaysia (kecuali Pulau Langkawi, Redang, Pangkor, Ketam, Tioman & Lang Tengah)

 • Semua pesanan yang diterima akan diproses dan dihantar dalam masa 2 - 5 hari bekerja 
 • Tarikh dan masa penghantaran melalui servis penghantaran pihak ketiga kami adalah tertakluk kepada keadaan. Oleh itu, kami mungkin tidak dapat memenuhi semua permintaan yang memerlukan penghantaran dilakukan untuk hari tertentu. 

 • Pesanan dalam kadar kuantiti yang banyak/besar mungkin tertakluk kepada caj penghantaran yang lebih tinggi. Kami akan memaklumkan kepada pelanggan sebelum melakukan penghantaran tersebut.

  Untuk menjadualkan penghantaran pada tarikh dan masa yang spesifik, sila emel kami di info@royce.com.my dengan nombor pesanan anda. Kami akan cuba dengan sedaya upaya untuk menghantar pesanan anda pada masa yang dijanjikan tetapi kami tidak dapat menjamin slot masa untuk penghantaran tersebut.

  Tiada pampasan akan diberikan sekiranya pesanan anda tidak dihantar pada slot masa pilihan.
  Jika anda berhasrat untuk menukar sebarang maklumat ke atas pesanan anda, sila emel info@royce.com.my. Sebarang pertukaran maklumat (alamat penghantaran, mesej hadiah) perlu dilakukan dalam jangka masa tidak melebihi 2 jam selepas pesanan dibuat supaya pihak kami dapat membantu anda dengan segera.

  Kami tidak menjamin pertukaran pesanan dapat dilakukan selepas menerima emel anda. Oleh itu, kami menasihati anda supaya memberikan segala maklumat yang betul semasa membuat pesanan di laman web kami.

  ROYCE’ Malaysia mempunyai hak untuk menukar pesanan anda ke produk yang mempunyai harga dan kategori yang sama jika produk yang dipesan oleh anda telah kehabisan stok.
  Kami berharap anda dapat memberikan maklumat penghantaran yang tepat termasuklah alamat penuh, nombor telefon (pembeli & penerima), dan alamat emel. Jika diperlukan, anda juga boleh memberikan arahan tambahan untuk membantu pasukan penghantaran kami untuk mencari alamat yang telah anda berikan. Jika maklumat yang diberikan adalah tidak tepat, ini mungkin menyebabkan proses penghantaran dilambatkan dan tertunda.

  Sekiranya penghantaran tidak berjaya dilakukan pada hari yang ditetapkan atas sebab (i) alamat yang diberikan tidak tepat, (ii) penerima tidak berada di alamat tersebut semasa penghantaran, (iii) penerima tidak lagi berada di alamat yang diberikan, penghantaran tersebut terpaksa ditangguhkan ke hari yang lain dan tidak akan dihantar ke alamat baru pada hari yang sama.

  ROYCE’ Malaysia berhak untuk mengenakan caj tambahan untuk sebarang penghantaran yang gagal dilakukan terutamanya yang disebabkan oleh maklumat tidak tepat yang diberikan semasa pesanan dibuat.
  Semasa penghantaran, kami akan cuba untuk mendapatkan tandatangan daripada penerima produk yang telah dihantar. Sila ambil maklum bahawa penghantaran mungkin tidak dapat dilakukan terus kepada penerima jika alamat yang diberikan adalah pejabat, hospital, hotel, university/kolej dan sebagainya.

  Dalam keadaan sebegini, pesanan tersebut akan dihantar kepada pekerja di Kawasan penerimaan tetamu ataupun bilik mel. Kami akan cuba untuk mendapatkan tandatangan dan chop syarikat daripada sesiapa yang menerima barang tersebut. Ini akan dijadikan sebagai bukti penghantaran.
  Semua pembelian akan diinsuranskan oleh pihak kami. Jikalau terdapat sebarang kecurian dan kerosakan barangan semasa dalam proses penghantaran dari ROYCE’ Malaysia ke destinasi yang diberikan, pampasan ke atas produk yang dibeli akan diberikan. Kami tidak bertanggungjawab kepada sebarang masalah selepas parcel yang dibeli berjaya dihantar kepada penerima.
  You have successfully subscribed!
  ico-collapse
  0
  Recently Viewed
  ic-cross-line-top
  Top
  ic-expand
  ic-cross-line-top